Des de l’inici
de l’agricultura l’home s’ha proveït de cereals
i curiosament cada continent te un que el representa. A Amèrica és el
blat de moro, a Europa el blat, a Àsia l’arròs i a Àfrica el mill.
El mill és
va conrear a Àfrica fa 2000 anys, però posteriorment es va estendre a Àsia, India, Xina i a Europa.
D’aquesta
entrada a Europa molta gent no ha estat conscient, de fet es coneix
principalment en els receptaris naturistes i macrobiòtics, jo no recordo de
petita haver-ne menjat.
Ara que se’n
parla més, potser cal que anomenem els avantatges que suposa el consum d’aquest
cereal.
Principalment
és ric en ferro i magnesi, el Fe és el mineral essencial per transportar l’oxigen
en la sang i el Mg estimula la producció de calcitonina ( hormona segregada per
la tiroides) que contribueix a augmentar el nivell de Ca en els ossos.
A més a més l’àcid linoleic i la lecitina. Conté fibra ,
per tant ajuda a regular el trànsit intestinal. El Zn, Se i vitamines del grup
B, fan que sigui adequat pel nostre sistema immunològic i tonifica el sistema
nerviós.
En resum
serà ideal en casos d’estrès , cansament, depressió, migranya i pèrdues de
memòria i com alcalinitzant del cos.
Alcalinitzar-nos.
Per això
alcalinitzar és el que pretenem els que volem la salut atravès dels aliments.
Davant d’aquestes
meravelles, com és el mill?. El sabor podria ser com a nous .
Combina amb
verdures, llegums, amanides, per fer postres etc.
Us passo una
recepta que us agradarà segur.
CROQUETES DE MILL.
Ingredients:
150 g mill , 300 ml aigua ,1 ceba, 150 g tofu, 1 got de llet de soja , 1 grapat
d’espinacs saltejats, sal, nou moscada , pa ratllat, oli.
Preparació:
Coure el
mill amb l’aigua ( 1 part mill + 3 parts aigua ) durant 20 min, retirar del foc
i refredar. Triturar una part del mill i barrejar-ho amb la sencera i posar-hi
el got de llet de soja i reservar.
Picar la
ceba i saltejar-la amb el tofu talladet, afegir els espinacs i remoure be i
deixar refredar.
Barrejar el
mill + la ceba i posar sal, pebre i nou
moscada, afegir 2 cullerades pa ratllat i amassar fins que quedi una massa
compacte i fer les croquetes. Fregir-les en oli , i servir.
Bon profit !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada