dimecres, 28 de gener del 2015

El Mill. 

Des de l’inici de l’agricultura l’home s’ha proveït de cereals  i curiosament cada continent te un que el representa. A Amèrica és el blat de moro, a Europa el blat, a Àsia l’arròs i a Àfrica el mill.
El mill és va conrear a Àfrica fa 2000 anys, però posteriorment es va estendre  a Àsia, India, Xina i  a Europa.
D’aquesta entrada a Europa molta gent no ha estat conscient, de fet es coneix principalment en els receptaris naturistes i macrobiòtics, jo no recordo de petita haver-ne menjat.
Ara que se’n parla més, potser cal que anomenem els avantatges que suposa el consum d’aquest cereal.
Principalment és ric en ferro i magnesi, el Fe és el mineral essencial per transportar l’oxigen en la sang i el Mg estimula la producció de calcitonina ( hormona segregada per la tiroides) que contribueix a augmentar el nivell de Ca en els ossos.
A més a més  l’àcid linoleic i la lecitina. Conté fibra , per tant ajuda a regular el trànsit intestinal. El Zn, Se i vitamines del grup B, fan que sigui adequat pel nostre sistema immunològic i tonifica el sistema nerviós.
En resum serà ideal en casos d’estrès , cansament, depressió, migranya i pèrdues de memòria i com alcalinitzant del cos.

Alcalinitzar-nos.
 Estranya paraula i que important a l’hora. M’explico. Quan ingerim aliments , ens nutrim , la transformació d’aquests nutrients generen residus tòxics que el nostre cos s’encarrega d’eliminar. Si la nostra alimentació és deficient, aquests residus tòxics seran elevats i per tant acidifiquen el nostre cos. Mantenir que el plasma sanguini sigui alcalí és important, ja que un cos àcid te més risc de patir malalties com el càncer.
Per això alcalinitzar és el que pretenem els que volem la salut atravès dels aliments.

Davant d’aquestes meravelles, com és el mill?. El sabor podria ser com a  nous .
Combina amb verdures, llegums, amanides, per fer postres etc.
Us passo una recepta que us agradarà segur.

CROQUETES DE MILL.
Ingredients: 150 g mill , 300 ml aigua ,1 ceba, 150 g tofu, 1 got de llet de soja , 1 grapat d’espinacs saltejats, sal, nou moscada , pa ratllat, oli.
Preparació:
Coure el mill amb l’aigua ( 1 part mill + 3 parts aigua ) durant 20 min, retirar del foc i refredar. Triturar una part del mill i barrejar-ho amb la sencera i posar-hi el got de llet de soja i reservar.
Picar la ceba i saltejar-la amb el tofu talladet, afegir els espinacs i remoure be i deixar refredar.
Barrejar el mill + la ceba i  posar sal, pebre i nou moscada, afegir 2 cullerades pa ratllat i amassar fins que quedi una massa compacte i fer les croquetes. Fregir-les en oli , i servir.

Bon profit !




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada